Jack Russell u zemlji čuda

/, Marley/Jack Russell u zemlji čuda

Jack Russell u zemlji čuda

Jack Russell i zimske čarolije

Jack Russel je rasa koja više uživa u toplom vremenu i igrama u vodi, ali veoma im se dopada i igra u zabavnoj, beloj stvari koja pada sa neba.  Pre nego što padne prvi veliki sneg i temperature postanu niske, a vi odlučite da povedete svog ljubimca na “white sensation”, ne bi bilo na odmet da preduzmete neke preventivne mere kako bi svom psu obezbedili udobnost i bezbednu igru. Takođe, vrlo je važno i da budete razumni po pitanju vremena koje će pas provesti uživajući u zimskim čarolijama.

Zimogrožljivi Jack Russell

Možda ste se vi obukli kao Eskim, ali ne zaboravite, vaš pas nije Huskey. Pao je sneg, obližnji park izgleda idilično. Svakako da ne treba da čekate proleće da uživate u šetnji sa svojim najboljim prijateljem, ali obezbedite mu adekvatnu zaštitu od hladnoće i snega i pobrinite se, kao pravi prijatelj, da se dovoljno kreće kako bi održao svoju telesnu temperaturu.

Krzno Jack Russell terijera nije samo ukras, ima i svoja zaštitna svojstva, poput prilagođenosti za boravak u vodi. Iako Engleska nije toplo, tropsko ostrvo, Jack Russell terijera nećete baš naći kako ganja lisice po snegu. Njegovo krzno je znatno manje toplo nego što je kod njegovih drugara koji vole sneg i navikli su na suživot sa višemesečnim belim pokrivačem.

Vaš ljubimac, zato, treba da ima svoj moderni džemperić ili topli kaputić za pse, kako bi njegovo telo održavalo normalnu toplotu kada je napolju veoma hladno ili pada sneg.

Jack Russell na sankanju

Ukoliko ste isplanirali dužu šetnju po snegu (jedan ili dva sata) obezbedite takođe, svom terijeru i neki vid zaštite za šape, kako biste izbegli da se vašem ljubimcu smrznu šape ili da dođe do pucanja kože na jastučićima šapa u kontaktu sa snegom ili ledom.

Ako vidite da vaš Jack Russell drhturi, iako ste mu obukli kaputić, nema puno filozofije-vašem psu je hladno. Najbolje bi bilo da se zaputite kući, ali kao privremena ili brzinska pomoć, može poslužiti malo aktivnija igra i jurnjava. Povećan nivo fizičke aktivnosti će ubrzati rad srca i aktivirati mišiće, a samim tim, vaš ljubimac će se ugrejati. Ukoliko ni to ne pomogne, budite humani, krenite kući, koliko god da je vama lepo .

Nakon igre i šetnje po snegu, po dolasku u topli dom, postarajte se da dobro osušite krzno vašeg Jack Russell terijera. Proverite njegove šape detaljno, kako vam ne bi promakla neka ranica ili promrzlina na ili između jastučića šapa. Naravno da treba da   mu ponudite vodu, jer mu je nakon igrarija i trčanja po snegu, potrebna baš kao i kada je napolju toplo.

Ni vi, ni vaš pas niste ljubitelji snega i zime, a nedostaju vam šetnje i prepuni ste energije? Imate Jack Russell terijera i brinete da ste u toku zime osuđeni na duga tri-četiri meseca hiperaktivnog ludila. Postoji pregršt ideja za igru kod kuće, a neke od njih su toliko jednostavne da ćete se iznenaditi. Više o tome u sledećem tekstu.

2017-12-14T18:40:37+00:00Categories: Blog, Marley|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.